Kansainvälinen matkailuoppaiden pävä 21.2.2014

SUOMEN OPASLIITTO RY:N LEHDISTÖTIEDOTE

Laatua – Kvalitet!

Matkaoppaat viettävät kansainvälistä matkailuoppaan päivää jälleen 21.2.2014. Eri paikkakunnilla opasyhdistykset järjestävät tempauksia ja esittelevät työtään eri tavoin.

Suomen Opasliitto ry:n vuoden 2014 teemana on Laatua – Kvalitet! Sen mukaisesti kiinnitämme huomiota oppaana toimimiseen kokonaisvaltaisesti.

Oppaan ura lähtee liikkeelle koulutuksesta. Noin vuoden mittainen opaskoulutus tai ammatti-tutkintoon valmistava koulutus on monipuolinen ja vaativa. Koulutuksen suoritettuaan opas hakeutuu paikallisyhdistyksen ja samalla Suomen opasliiton jäseneksi. Auktorisoinnin säilyttämiseksi opas osoittaa määräajoin tietojensa ja taitojensa ajantasaisuuden. Laatu ja asiantuntemus takaavat asiakkaan tyytyväisyyden.

Ulkonaisesti oppaat osoittavat myös laatua esiintymässä työtehtävissään opasyhdistyksensä työasussa tai valtakunnallisesti käytössä olevassa Suomi-oppaan asussa. Jälkimmäisen on suunnitellut Stefan Lindfors ja se otettiin käyttöön vuonna 2013.

Tänä vuonna Suomen Opasliitto ry juhlii 40-vuotista toimintaansa. Pääjuhla pidetään huhtikuussa Helsinki-Tukholma risteilyllä. Juhlavuoden aikana julkistetaan liiton 40-vuotishistoriikki.

Tällä hetkellä Suomen opasliiton jäseninä on 101 paikallista opasyhdistystä, joissa on yhteensä 1700 jäsentä. Suomen Opasliitto ry on ainoa valtakunnallinen matkailuoppaiden, eräoppaiden ja erikoisalojen oppaiden liitto.

Opasliitto auktorisoi oppaat, edustaa oppaita työnantajaliittoon päin palkka- ja työsuhdeasioissa, valvoo opaskoulutusten järjestämistä, osallistuu Opetushallituksen asiantuntijana matkaoppaan ammattitutkinnon organisointiin ja edustaa jäsenyhdistyksiä seuraavissa kansainvälisissä järjestöissä: pohjoismainen Inter-Nordic Guide Club (IGC) ja maailmanlaajuinen World Federation of Tourist Guide Associations (WFTGA).

Lisätietoja: Ritva Laaksovirta, puheenjohtaja
puh. 050 362 1286
ritva.laaksovirta(at)alumni.helsinki.fi

Marja Vuori, liittosihteeri
puh. 045 2577 411
toimisto(at)suomenopasliitto.fi         

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s