Punkaharjun opastukset

Savonlinnan oppaat tekevät opastettuja kierroksia myös Punkaharjulla! Voit valita valmiin kierroksen tai pyytää tarjousta räätälöidystä opastuskierroksesta. Kierroksiin on mahdollista yhdistää vierailu esim. Lustossa tai Retretissä taikka järjestää kahvit tai ruokailu.

Opastuskielet suomi, venäjä ja englanti.

Kysy lisää!

Opastettu bussikierros Punkaharjulla

Kesto: n. 1,5 h

Perinteisellä bussikierroksella tutustutaan Punkaharjun kohteisiin ulkoapäin ja ajetaan kuuluisaa harjutietä, pysähtyen ihailemaan kansallismaisemaa Runebergin kummulla.

Jatkamme matkaa takaharjulle Kruunupuistoon ja Potkusalmen sillan yli Vaahersaloon, josta matka jatkuu takaisin harjutielle ja kohti entisen Punkasalmen, nykyisen Punkaharjun keskustaa.

Opastuksella kerromme Savonlinnasta, Saimaasta ja sen asukeista norpista sekä Punkaharjun historiasta aina nykypäivään.

Varaa oma kierroksesi ryhmällesi ja tule tutustumaan yhteen Suomen kauneimmista paikoista!

Taide- ja harjukierros Punkaharjulla

Bussiopastus ja taiteeseen tutustuminen, kesto n. 2,5 h.

Punkaharju on tunnettu luonnonkauniista maisemistaan, pitkästä matkailuhistoriastaan ja taiteesta! Savonlinnan oppaiden uutuuskierroksella vietetään taiteen ja historian täyttämä retkipäivä kansallismaisemissa, jotka ovat inspiroineet niin Topeliusta kuin Runebergiä, sekä tutustutaan paikkakunnan upeisiin taidekohteisiin Taidekartano Johanna Orakseen ja Aseman Taidelaituriin.

Lisämaksusta retkeen on mahdollista yhdistää vierailu Retretin näyttelyissä tai Lustossa taikka järjestää kahvit/ruokailu. Tilauksesta opastuksen voi aloittaa tai lopettaa Savonlinnaan.

Punkaharjun kierroksia välittää:

Teija Stenberg-Kero
Auktorisoitu opas
Rantakatti Mannila
+358 40 829 1520
teija@rantakatti.fi